lørdag den 2. august 2008

Dolphins Plus =)




Så har vi været ude at svømme med delfiner.....og hold op hvor var de dejlige :) først hørte vi om delfiner, og hvad vi skulle lave med dem, og derefter gik det løs. Vi lavede mange forskellige triks med dem, men tiden gik ALT ALT for hurtigt :( Trods alt fik Anne en myzzer på munden, og det glemmer hun aldrig :)) Vi fik taget billeder og film, men de kommer først tilsendt til os derhjemme om 3 uger, så vi må vente med at genopleve den fantastiske oplevelse det var......så Moster du kan godt være misundelig .....hehe :)
Her er lidt, af det vi fik af vide om stedet: de har to bassiner opdelt af en kanel, som i begge ender fører ud til havet, dermed er vandet så naturligt som mulig for delfinerne, både salt, bakterie, fisk og skaldyr messigt. I det ene bassin var 7 delfiner og en søløve, hvor af den ene delfin kun var 3 måneder gammel, så den var meget lege syg og var stadig under oplæring. I det andet bassing var der 8 delfiner og en søløve. Her var der også en lille delfin, men den var kun en lille uge gammel.....den var så lille og sød :) (Sjællent sker det at der kommer tvilling delfiner, men det er kun den ene, der overlever, for moren kan kun passe på den ene, ellers skal der vare en anden, som vil tage sig af den). Babyens mor skal hele tiden svømme med den, fordi den ikke selv kan orientere sig. Men heldigvis kan delfiner noget meget smart......de sover ikke, lige som vi gør, men i stedet sover kun deres ene hjernehalvdel(dette ses, hvis det modsatte øje er lukket), derved kan de sagtens klare sig i lang tid og sågar lave shows samtidig med at den ene hjerne halvdel sover. Til gengæld trækker de ikke vejret uden at tænke over det, som vi gør det. De har nemlig ikke noget automatisk respirationscenter og skal derfor tænke over, hvornår de sidst har trukket vejret. Normalt trækker de vejret med 1min mellemrum, men kan holde helt op til 8 min. Delfiner kan blive helt op til 30-40 år gamle, og sårn et sted bliver der passet godt på dem, så de lever længe.
2 af delfinerne var 4 år og agererde som typiske 4årige børn gør, når mødrene skulle fortælle børnene, at de gjorde noget forkert, har de jo ikke nogle hænder(selv om der i deres finner faktisk er 5 knogler ligesom vores hænder)derfor bruger de deres over 100tænder og kradser dem ned af siden, så de får lange kradsmærker. Det er lige som med os mennesker, når børnene er mindre, bliver de ikke skelt så meget ud, som hvis de kører forældrenes bil som 16årig uden at få lov. På den måde kradser delfin moren også voldsommere, hvis de har gjordt noget, der var slemmere.
og HUSK delfiner er ikke en fisk, fordi de har en navle.....de er altså pattedyr, og forøvrigt kan de se rigtig rigtig langt og omkring dem. De kan også se lidt farver, og ellers udsender de ekko ud af hullet på hovedet, hvor de også trækker vejret igennem(de puster altid ud først, for at sikre at der ikke sidder noget i vejen).
Den gang det hele startede, fik de lov af regeringen til at fange nogle delfiner. Nu er det slet ikke lovligt, men istedet har de en masse unger, som vokser op, og de har haft så mange, at de har åbnet et nyt sted med nogle af dem og vil til at finde noget mere plads, så de kan udvide. Konge delfinen havde sin dronning delfin, men alligevel havde han prinser og prinsesser med alle de andre hunner. Delfinerne bliver ofte gravide, men mange graviditeter går galt....det er noget med at hunnen og hannen skal passe godt sammen. En fuld graviditet tager mellem 11 og 13 måneder.

Så hele oplavelse har bare været fantastisk, og nu skal vi bare lige vente middagen over, og så skal vi ud og svømme med delfinerne, som er vilde. Det blir SÅ SÅ spændende :)

Ingen kommentarer: